Welkom bij HET oudste CAFÉ van Amersfoort!

Al 500 jaar gezelligheid en beleving in het centrum van Amersfoort.

STADSCAFÉ IN DEN GROOTEN SLOCK

Het leukste café van Amersfoort zit in het oudste pandje van de stad; gebouwd in 1520 en still standing strong. In den Grooten Slock is hét adres voor de liefhebber van bijzonder en lekker bier; we hebben exclusieve biertjes op de tap en heel veel op fles. Ons overdekte en verwarmde terras is altijd open en naast al dat lekkere bier kun je bij ons Bourgondisch tafelbbq-en of genieten van kleine hapjes die perfect zijn bij je biertje.

We bieden een zeer ruime bierkaart met pils, speciaalbieren en een ruim assortiment aan non-alcohol bieren. Amersfoort is van oorsprong een echte bierstad.  Lokaal bier is dan ook sterk vertegenwoordigd.

Onze wijnen zijn met zorg geselecteerd en ook voor een heerlijke mocktail of cocktail is de Grooten Slock het juiste adres.

Historie in den grooten slock

OUDSTE CAFÉ VAN AMERSFOORT
De Langestraat was lange tijd een handelsroute die langs De Hof liep. De Hof was destijds de tuin van de bisschop van Utrecht die daar woonde. De handelsroute lag langs de Amer, tegenwoordig De Eem. Daar zag de bisschop wel een handeltje in dus hij besloot tol te heffen op de enige plek waar de handelslieden konden oversteken.

Sinds 1522 heeft het pand de functie van een café en die historie voel je zodra je binnenstapt. De oude balken en het glas in lood zijn allemaal authentiek.